Jump to content


Photo

Sfc.exe

sfc load CPU 80 - 99%

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 JimmyJo

JimmyJo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 02 January 2014 - 11:02 AM

What does the service sfc? After installation Immunet 3 when the computer starts the service sfc loading the CPU 80 - 99%. And so every time I turn on the computer. Because of this, there is no possibility to use the computer normally. Waited 40 minutes load CPU 80 - 90% (sfc). It don't fit me, rebooted Windows went into safe mode and turned off the automatic startup of this service (sfc).

Windows XP Pro SP3 single-core processor 2400 Hz. I don't use router and I don't use automatic connection to the Internet.

Edited by JimmyJo, 02 January 2014 - 11:21 AM.


#2 Jose

Jose

    Advanced Member

  • Administrators
  • 104 posts

Posted 02 January 2014 - 05:21 PM

Hi JimmyJo,

sfc.exe is the main service for Immunet (renamed agent.exe).

Can you please contact us at support@immunet.com with the subject line of the email reading: 'Forum Jose - SFC resource issue' with a Support Diagnostics File? (Instructions below)

Thanks,

-Jose

SDT Instructions:
1) Click Start -> All Programs -> Immunet 3.0 -> Support Diagnostics Tool.
2) A new file will be created on your desktop with a name like Immunet_Support_Tool_[date and
timestamp].7z.
3) Please email this file to support@immunet.com




#3 JimmyJo

JimmyJo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 02 January 2014 - 08:29 PM

Ok.

Disable sfc and visible changes do not see. Except missing load on the processor.

After you disable sfc lost the ability to scan folders from the shell Exprorer. The inscription scanning have (Immunet Protect - Scan Now), but does not start.

I start a scan from Windows Explorer menu only before the first reboot with enabled SFC.

Can reinstall? 01:03 time soon sleep.

Edited by JimmyJo, 02 January 2014 - 09:04 PM.


#4 ritchie58

ritchie58

    Staff Member

  • Moderators
  • 1,960 posts
  • LocationOil City, Pa. U.S.A.

Posted 02 January 2014 - 11:04 PM

Hi JimmyJo, if you disabled sfc.exe you wouldn't be able to scan any files at all as that's the main process for Immunet 3.1.8.

Before you do a reinstall I would suggest you wait and see what Jose has to say. Did you send in that SDT report that Jose asked for? If not, please do so as that could be a great help in finding a remedy for your issue.

Cheers, Ritchie...

* Immunet Global Forum Moderator *


#5 Jose

Jose

    Advanced Member

  • Administrators
  • 104 posts

Posted 02 January 2014 - 11:49 PM

Hi JimmyJo,

Thank you for sending us the File.

Also, please check your email for some more directions on this issue (before reinstalling)

Thanks,

-Jose

#6 JimmyJo

JimmyJo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 04 January 2014 - 02:46 PM

Installed version 3.1.8.9552 the processor load 80-90% is gone. But other problems. sfc started running all apparently works without errors. Not is started a scan "Immunet Protect - Scan Now". My Internet provider connectivity technology VPN L2TP (no ssl). Network (LAN) connection is working ok. It is impossible to establish an internet connection after installing the version 3.1.8.9552 error internet connection number 651. Removed version 3.1.8.9552 internet connection works.

Password:3.1.8.9552 https://www.cubby.co...ef5c676a50a0686

Edited by JimmyJo, 04 January 2014 - 05:16 PM.


#7 Jose

Jose

    Advanced Member

  • Administrators
  • 104 posts

Posted 06 January 2014 - 02:58 PM

Hi Jimmy,

The link is dead, can we continue the discussion over email? (Sending you one now)

Thanks,

-Jose

#8 JimmyJo

JimmyJo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 06 January 2014 - 06:50 PM

On a forum I go to the link I can download, save in the menu of the browser.
I don't know why from the cloud zip archive is save as a file, without the extension with a different name. "Browser - Save target as", rename in the "name.zip"

Program to upload files save without extension with a different name. Through the browser save normal. SeaMonkey.

And look at the mail.

Edited by JimmyJo, 06 January 2014 - 07:52 PM.


#9 JimmyJo

JimmyJo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 07 January 2014 - 02:01 AM

I can use the Internet because removed the program. Without the Internet does not start scanning, interface too, writes need the Internet. But when the Internet was the last version to scan only be executed from within Explorer and interface, but does not run from programs such as FreeCommander.

My connect to the internet: VPN over LAN, not a VPN over the Internet.

Edited by JimmyJo, 07 January 2014 - 02:18 AM.


#10 JimmyJo

JimmyJo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 16 January 2014 - 10:01 PM

Look email Password:Immunet3.1.8.9567

#11 Velhenn

Velhenn

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 15 February 2014 - 12:04 AM

Hello there.

sfc.exe is indeed an Immunet service which seems to contain the ClamAV module too. I had an "issue" with it too: it takes more than 230MB of RAM when ClamAV is enabled in the options, which bothers me a bit so I went back to the combo ClamWin+ClamSentinel, which is not optimal but hey. If something is done about it in the future I'll surely come back to Immunet.

Edited by Velhenn, 15 February 2014 - 12:06 AM.


#12 Jose

Jose

    Advanced Member

  • Administrators
  • 104 posts

Posted 18 February 2014 - 04:02 PM

Hi Velhenn,

When you have an issue, please start a new topic.

I'd be interested to know what kind of settings you were running overall (as in, your computer setup) to figure out why Immunet was taking up 230MB of RAM.

If you can, contact us at support@immunet.com with the subject 'For Jose - Forum - SFC 230MB RAM'

Cheers,

-Jose

#13 Dcudnohu1

Dcudnohu1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 01 March 2014 - 07:03 PM

I like Immunet. I've been using it for months. This latest version has some real problems including this SFC problem and the fact that I cannot get my Panda Anti-virus software to work as well. Could someone please tell me how I can load down the previous release of this software. I didn't have any of these problems with 3.0, all these problems started with this 3.1 version. HELP?????

#14 Jose

Jose

    Advanced Member

  • Administrators
  • 104 posts

Posted 01 March 2014 - 10:32 PM

Hi Dcudnohu1,

As I mentioned in the previous post, please start a new topic unless your problem is exactly the same as the one described in this topic.

You can also contact us to support@immunet.com and we can help you out (weekdays is when we are guaranteed to be there).

-Jose

#15 ritchie58

ritchie58

    Staff Member

  • Moderators
  • 1,960 posts
  • LocationOil City, Pa. U.S.A.

Posted 02 March 2014 - 12:02 AM

Hi Dcudnohu1, Jose is correct. It's best if you create a new topic than post a thread in a unrelated topic. I have used Panda Cloud Anti-Virus with Immunet Free in the past. I'll send you a Private Message on some steps you can take that should make them compatable.

Best wishes, Ritchie...

* Immunet Global Forum Moderator *





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users